Leave a comment

Capacity Building for the future promoters in EVS

DSC07968Петър Стоянов разказва за участието си в проект „Capacity Building for the future promoters in EVS” :

Къде и кога се състоя обучението?

– Пристигнахме в Турку на 13.05.2012, където организаторите ни посрещнаха гостоприемно. Докато чакаме да пристигнат и хората от другите държави се разходихме в града и разгледахме част от забележителностите.
Когато всички пристигнаха се качихме на автобус, който ни закара в лагера, където беше обучението. Лагерът беше в красива гориста местност на брега на голямо езеро. Имаше една главна сграда, където бяха сесиите и храненето и къщички където спяхме. Останахме много приятно изненадани като видяхме, че има най-различни възможности за отдих и забавление от които се възползвахме в свободното си време: билярдна маса, джаги, тенис маса, лодки, барбекюта на открито и сауна. Нищо не ни липсваше.

Как се проведоха заниманията?

Обучението беше много разчупено – на отделни сесии, в които ние взимахме активно участие под формата на най-разнообразни игри. По този начин на всички ни беше по-интересно и развихме най-различни умения – от комуникативност и оригиналност в идеите до актьорски умения. По време на всяка сесия имаше прекъсвания за кратки „енерджайзери” – забавни игри предназначени да ни ободрят и разведрят. Както вече казах голяма част и от самите сесии протичаха под формата на игри в които ние участвахме активно. Беше нестандартен (спрямо това, с което сме свикнали във формална обучителна обстановка в България), но много ефективен подход за обучение.

IMG_1025Какво научи?
– По време на сесиите натрупахме знания за доброволчеството в Европа, Програма „Младежта в деиствие”, участниците в EVS, проектния цикъл на EVS програмите, предизвикателствата в EVS проектите, управление на качеството и др.

Какво е цялостното ти впечатление?

– Като цяло останахме много доволни от организацията и цялостния ни престой във Финландия. Беше уникално преживяване, където натрупахме и много нови приятели от различни държави.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: