Leave a comment

Sofia Quest – преоткрий красотата на София!

DSC_9307

На 25-ти май се състоя за пръв път културното-спортно състезание Sofia Quest, организирано от младежка организация IYAC Bulgaria. В слънчевия съботен ден над 100 млади хора се впуснаха в луда надпревара за култура и забавления, опознавайки централната част на София. В екипи от двама участниците трябваше да разгадаят криптирани инструкции и да се ориентират бързо до следващия обект по маршрута.

DSC_9272Състезанието беше организирано по повод 21-ми май – световния ден на културното многообразие, а маршрутът обхващаше ключови за столицата обекти – храм-паметник Св. Александър Невски, Народната библиотека, Националната художествена галерия, стадион Васил Левски и др.

Освен да бъдат бързи и съобразителни, участниците трябваше да покажат и знания, отговаряйки на исторически и литературни въпросчета. Знаете ли къде се намира камбанарията на църквата Св. София? Кои бяха изрисуваните екшън герои върху паметника на Съветската армия? А колко марки български бири имат лъв върху логото си? А можете ли да нарисувате герба на София?

Финалът на състезанието беше в Борисовата градина, където участниците имаха възможност да отдъхна на сянка и да обсъдят отговорите на загадките. А тези, които се справиха най-добре със задачките, получиха и награди, осигурени от магазини Стената, театър Българска армия и издателство Летера.

DSC_9312

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: